Online Booking

Her kan du booke tid online som ny patient.

Ring til os

Du kan også ringe til os og bestille en tid. Vi vil rigtig gerne tale med dig!

Online Booking

Her kan du booke tid online hvis du ønsker at vi giver et tilbud på kroner

Ring til os

Her kan du ringe til os. Vi vil rigtig gerne tale med dig!

Kroner

Behandling med kroner dækker over en lang række behandlinger, men kan have meget varieret årsag. En enkelt krone kan hjælpe en knækket eller meget destrueret tand. Men samme type behandling kan også bruges til at sørge for at rodbehandlede tænder ikke knækker. Tænder med stor belastning, hvor en fyldning gentagne gange knækker og bliver skiftet, kan også have brug for en krone. Kroner kan også bruges af æstetiske årsager ligesom facader. Her er årsagen typisk at en eller flere tænder ikke har en tilfredsstillende form og/eller farve. Flere tandkroner der hænger sammen kaldes en tandbro. Behandlingen bruges til erstatning af en eller flere tænder og er typisk et alternativ til behandling med implantater. Behandling med både kroner og broer bruges også ofte i behandlingen af det meget slidte tandsæt. 

 

Behandling med en krone på en tand

En tandkrone er en hætte i porcelæn eller metal (typisk guld) der sættes fast rundt om tanden. Den kan derved holde omkring en tand med en revne i, så revnen ikke får lov til at udvikle sig. Kronen kan også holde samnmen på en tand der der blevet rodbehandlet og derfor er i øget risiko for at knække. Grundet kronens gode holdbarhed, kan en krone også være en god behandling hvis en tand har en stor fyldning der bliver ved med knække grundet stor belastning. Kronen specialfremstilles til den enkelte tand. Dette gøres ved at der tages et aftryk af tanden og kronen fremstilles herefter af en tandtekniker. Kronen limes fast til tanden med en særlig cement. Der går typisk et par uger fra tanden klargøres til kronen er færdig og kan limes/cementeres på tanden. Er der særlig hensyn at tage, kan tiden dog godt være kortere.

Valget af materiale afhænger af situationen, men langt størstedelen af kronerne vi laver på klinikken er i et tandfarvet porcelænsmateriale. Afhængig af kravene til kronen kan der være tale om forskellige typer af porcelæn. Noget porcelæn er meget æstetisk og imitere en tand meget livligt, hvorfor det er godt at bruge på fortænder. Andet porcelæn er meget stærkt og bruges derfor typisk på kindtænderne, hvor det skal kunne modstå en tyggebelastning.

 

Kosmetisk behandling med kroner og facader

Ofte tænker vi ikke over hvormeget tænderne betyder for ens udseende. Men studier har vist at en meget stor del af den måde, hvorpå vi opfatter andre mennesker handler om hvordan de smiler. Er man ikke tilfreds med sit sine tænder undgår man ubevidst at vise dem ved smil. Tænder der ikke ser ud som man godt kunne tænke sig kan der som regel gøres noget ved. Den ene af flere behandlingsalternativer kan være en behandling med porcelæn. Sommetider er det dog nok blot at behandle enkelte tænder med plast. Tænder der over tid har modtaget mange små behandlinger med plast kan komme til at se kedelige og ikke æstetisk tilfredsstillende ud. En behandling med facader og kroner kan derfor være løsningen for igen at få et flot og attraktivt smil.

En behandling med kroner kræver typisk at man fjerner en stor del af tanden. Derimod fjerner man langt mindre af tande nær man laver facader. Dette skyldes at en facade er porcelæn der blot ligger på forsiden af tanden.

Behandling med facade kan også være en god løsning, hvor man har en eller flere tænder der er blevet misfarvede og derfor ikke ligner de resterende tænder i tandsættet. Kommer man noget porcelæn uden på tanden, kan det således dække over den misfarvede tand. Derved giver det et pænt ensartet udseende af tænderne igen.

Har du brug for behandling med kroner eller facader?

Ring til os

35427727

Eller lad os ringe dig op

Indtast venligst dit navn.
Indtast venligst et gyldigt telefonnummer.
Indtast venligst en besked