Facader

En facade er en skal af porcelæn der sættes på forsiden af tanden for at give den pågældende tand et mere æstetisk tilfredsstillende udseende. Hos Tandlægerne Classensgade går vi meget op i æstetik. Behandling med facader er noget vi har stor erfaring med. Facader kan give et flot og harmonisk udtryk til tænder der før var utilfredsstillende for patienten. Har tænderne været lidt skæve, misfarvede eller på anden vis ikke tilfredsstillende for patienten kan facader hjælpe. Sommetider vil en behandling med facader være forudgået af en tandretning i samarbejde med en af vores dygtige samarbejdspartnere der er bøjletandlæge.

Hvornår skal man vælge behandling med facader?

Årsagen til behandling med facader kan være mange. Måske har du altid synes at mellemrummet mellem dine tænder var irriterende. Dine tænder kan også have en farve eller form som du ikke er tilfreds med. Denne type udfordringer vil typisk kunne løses med facader. Er udfordringerne ikke så store kan en æstetisk behandling med plast være et godt alternativ. Plastbehandling kan i de mindre tilfælde kan give et ligeså flot resultat. Fordelen ved plast fremfor facader er dels prisen. Men plastbehandlinger er også langt nemmere at reparere. Mulighederne med porcelæn er dog flere og mere vidtrækkende. Er der mange tænder der skal have behandling, vil porcelænsfacader typisk give det mest harmoniske resultat. Mange behandlinger med facader resultere i at tænderne får et lysere udseende. En blegning af tænderne inden behandling med facader kan derfor være en god ide nogle gange.

 

Smile design - hvordan vi giver dig et billede af resultatet før vi går igang.

Facader er som regel en behandling der laves af æstetisk årsag. Det er derfor meget vigtigt at du blive glad for slutresultatet. For at opnå et optimalt resultat er det vigtigt at have en tæt dialog mellem dig som patient, tandlæge og den porcelænstekniker der skal lave selve facaderne. En måde at lave denne kommunikation er ved at lave en model af slutresultatet inden vi går igang. Sommetider kan denne model prøves i munden og sommetider er det nok blot at se resultatet på billeder. Uanset hvad vi vælger i din situation er det vigtigt at du føler dig tryg og sikker på resultatet inden den egentlige behandling igangsættes.

Indledningsvis vil vi typisk tage billeder af dine tænder og dit ansigt. Det gør vi for at kunne planlægge hvordan behandlingen skal tilrettelægges for at ende med det ønskede slutresultat. Dette kombinere vi med nogle gipsmodeller af dine tænder. Derved har vi en god gengivelse af dine tænder og det ansigt tænderne sidder i selvom du ikke er på klinikken. Når vi har lagt en foreløbig plan vil næste skridt være at præsentere dig for planen. Her vil vi i fællesskab justere indtil du føler at du får det resultat du godt kunne tænke dig. Når vi i fællesskab har fundet den optimale behandling for dig får vi lavet en model af slutresultatet. Derved kan du se hvad vi vil ende med. Så er det nemmere at se hvad det er behandlingen vil gøre ved dit smil og dit udseende generelt.

Skal jeg gøre noget særligt efter jeg har fået lavet facader?

Som udgangspunkt skal facader behandles som om det var dine egne tænder. Der skal børstes som almindelige tænder og der skal bruges tandtråd omkring dem dagligt. Det er dog vigtigt at den tandpasta du bruger ikke indeholde slibemiddel da du ellers vil kunne slide facaderne i stykker. Slibemiddel kommes typisk i tandpasta for at holde tænderne hvide. Da du nu har porcelæn udenpå tænderne og da porcelæn ikke blive mørkere med tiden er der ingen grund til at bruge blegende tandpasta.

Facaderne er lavet af et porcelænsmateriale og kan derfor knække. Kommer der en skade på en porcelænsfacade er det meget svært at reparere til et æstetisk tilfredsstillende resultat. Vi anbefaler derfor at man ikke bruge tænder der er behandlet med facader til at tygge hårde ting så som nødder eller gulerødder. Også uvaner såsom neglebidning anbefaler vi at undgå.

Som en yderligere sikring af dine facader anbefaler vi at du efter facaderne er påsat får lavet en bidskinne som du sover med om natten. Dette gør vi da vi ved at tænderskærren vil øger risikoen for fraktur af facaderne.

Har du brug for behandling med kroner, broer eller facader?

Ring til os

35427727

Eller lad os ringe dig op

Indtast venligst dit navn.
Indtast venligst et gyldigt telefonnummer.
Indtast venligst en besked