Tandpine?

Skriv dig op, så ringer vi til dig inden kl 8 imorgen tidlig

Indtast venligst dit navn.
Indtast venligst et gyldigt telefonnummer.
Indtast venligst en besked

Tandpine?

Skriv dig op - så ringer vi til dig inden imorgen tidlig

Indtast venligst dit navn.
Indtast venligst et gyldigt telefonnummer.
Indtast venligst en besked

Har du ondt i en tand?

Tandsmerter er nogle af de værste smerter man kan udsættes for. Derfor har vi hos Tandlægerne Classensgade valgt at sige at man altid kan få tid dagen efter at man ringer! Vi vil gøre alt hvad vi kan for at hjælpe dig af med dine smerter. Har du tandlægeskræk lover vi at vi vil tage godt hånd om dig. Læs nedenfor om forskellige årsager til tandpine. Hos Tandlægerne Classensgade foretages alle typer af behandling 100% smertefrit. Så uanset årsagen til dine smerter lover vi at få dig trygt og smertefrit igennem forløbet.

Nervebetændelse

Har du smerter fra en specifik tand er det ofte nerven inden i tanden der er irriteret. Er der et stort hul i tanden kan nerven været inficeret med bakterier og derfor betændt. Denne type smerter vil typisk gøre spontant ondt og dulme hvis der kommes lunken vand i munden. Er du hævet eller har kun ondt fra en tand når du tygger på den, er betændelsen typisk blevet så stor at den er gået ud i knoglen omkring tanden. I begge tilfælde vil tanden skulle have en rodbehandling, hvis man ønsker at bevare den i munden. Søg derfor hurtigst muligt tandlæge.

Hvad kan du selv gøre indtil du kommer til tandlægen?

  • Sørg for at fjerne eventuelle madrester mellem tænderne, da disse kan genere tanden og tandkødet.
  • Er du hævet kan en ispose el.lign. typisk hjælpe herpå.
  • Tag smertestillende piller

 

Ondt fra området omkring en visdomstand

Er din visdomstand ikke helt frembrudt kan den godt give anledning til ømhed fra tid til anden. Det skal man som udgangspunkt ikke være så nervøs for. Bliver ømheden dog ved mere end blot et par dage eller forværres de til et niveau der er uudholdeligt, er der grund til at søge tandlæge. Som regel kan man skylle lokalt med klorhexidin mellem tanden og tandkødet for på den måde at fjerne hvad der måtte ligge i tandkødslommen. Somme tider vurderes det dog bedst at fjerne tanden. Man kan opleve at hæve op omkring en visdomstand. I så tilfælde er det en god ide at komme til tandlægen forholdsvis hurtigt. Udvikler hævelsen sig meget og får man besvær med vejrtrækning søges læge omgående.

Hvad kan du selv gøre indtil du kommer til tandlægen?

  • Smertestillende piller i håndkøb vil typisk kunne dæmpe symptomerne til man kommer til tandlægen
  • På apoteket kan købes mundskyllevæske med 0,1-0,2% klorhexidin. Dette vil typisk tage noget af en eventuel hævelse.

 

Tandkødsbetændelse

Kraftig tandkødsbetændelse der involverer knoglen kan give smerter og tandbylder. Har du en hævelse på tandkødet også kaldet en tandbyld er det en god ide hurtigst muligt at søge tandlæge. Tandbylder er forårsaget af bakterier og disse bakterier kan sprede sig til andre steder i kroppen og forårsage andre alvorlige sygdomme. Tandkødsbetændelse af denne art er også betegnet parodontose og er en sygdom en stor del af befolkningen har uden egentlig at vide det. Parodontose kan være medvirkende til andre sygdomme såsom blodpropper og andre hjertekarsygodmme. Det er derfor vigtigt at få kigget på sine tænder, hvis man har mistanke om parodontose.

Hvad kan du selv gøre indtil du kommer til tandlægen?

  • Sørg for at holde dine tænder rene. Det kræver både tandbørstning og rensning mellem tænderne med mellemrumsbørster og/eller tandstikkere
  • På apoteket kan købes mundskyllevæske med 0,1-0,2% klorhexidin. Dette vil typisk tage noget af en eventuel hævelse. Dog er det vigtigt at du søger tandlæge hurtigt da klorhexidin ellers kan forårsage en indkapsling af betændelsen, hvilket vil resultere i en forværring af tilstanden.

 

Andre årsager til smerter fra munden

Smerter fra munden og tænderne kan have mange andre årsager. Der kan være tale om revnede tænder, huller i tænder, dårlige eller ikke tætte fyldninger samt kroner, tænderskærren og andet. Til slut kan smerterne også “stråle” ned til tænderne, selvom årsagen ikke kommer fra munden, men fra eksempelvis bihuler eller lignende. Det er derfor vigtigt at få undersøgt sine tænder for at få udelukket at der er noget galt i dette område. I de tilfælde hvor vi ikke finder noget alarmerende anbefaler vi typisk at søge en speciallæge i øre-,næse-,halssygdomme alternativt egen læge.

 

Vi lover at tage os godt af dig

 

De bedste hilsner

Tandlægerne Classensgade ved Mia og Anders Rimhoff Byrel

Bliv ringet op

Har du tandpine og ønsker at blive ringet op?

Så skriv dit navn og nummer nedenfor, så ringer vi til dig.

Indtast venligst dit navn.
Indtast venligst et gyldigt telefonnummer.
Indtast venligst en besked